top of page

Coaching met een paard?

Paardencoaching.jpg
Skywhite kind paard_edited.jpg
WhatsApp Image 2019-10-18 at 11.00.37 (1).jpeg

"Daar doen wij niet aan", zeggen de paarden. 

Je mag bij mij in de cirkel van heling en groei, we willen je kaders geven en hints waar je nog iets te doen hebt, daar waar jij nog energieverlies hebt in het leven in verbinding met je ziel.

Als je dieper durft te zakken in wat jij nog mag omarmen, waar jij JA tegen mag zeggen, dan ontstaat er heling en zijn wij VRIJ.

Dat paarden spiegelen weten we allemaal en dat ze een kei zijn in systemische dynamieken aan het licht brengen weten we ook.

Dit kan en mag alleen ontstaan in een

gelijkwaardigheid en samenwerking tussen mens en dier.

Om dit zelf te mogen ervaren met je eigen paard

is en blijft bijzonder

Je ontmoet elkaar op een dieper niveau
Vanuit gelijkwaardigheid mag je van elkaar leren over de dynamiek tussen jullie tweeën, jullie vormen immers samen een kudde, maar ook over jou persoonlijke stukken, waar je nog mag groeien in je ziel: privé, in de familie of op het werk.

 

Paarden kijken over een situatie heen

en weten deze op waarde te schatten. Wat is echt belangrijk? Is er sprake van een blokkade (trauma) die drukt op het systeem?

Als er bij jou sprake is van (onbewust) onderdrukte gevoelens dan heeft dit een direct effect op het welbevinden van jullie kudde. 

Door in het bijzijn van je paard te werken aan je eigen gevoelens werkt de spiegel positief. Zodra je paard ervaart dat jij aan de slag gaat met  'de blokkades' kan hij of zij letterlijk ontspannen.

Jullie kudde-van-twee is veilig. 

Is de coaching voor mij of voor mijn paard?

Dit wisselt. De ene sessie is een dier de aanvrager, dan is er bv. tijdens een meting uitgekomen dat hij of zij een belasting ervaart vanuit een blokkade bij de eigenaar. Dit geeft een negatief op 

het zelfhelende vermogen. 

Bij een andere sessie komt de hulpvraag vanuit de eigenaar. Dit maakt de sessie niet anders.

Een dier heeft altijd de keuze om actief mee te doen of niet.

Mijn ervaring is dat ze zelden totaal uitloggen. Je ziet ze dan om een hoekje staan eten of liggen en dan toch feedback geven in subtiele geluidjes of bewegingen.

Na de sessie:

Heerlijk samenzijn met je paard en

genieten van de magie !
 

bottom of page