Praktijk-skywhite-behandeling.jpg

Newbalance Therapie

Een nieuwe balans voor hond, paard of mens die ontstaat door een combinatie van verschillende behandelingen. Een soort APK!

Hoe gaat het in zijn werk?

Het begint met een anamnese en een bodyscan waarbij ik let op fysieke, emotionele -en energetische blokkades. Afhankelijk van de hulpvraag en wat ik tegenkom start ik 

óf direct met lichaamswerk, denk aan Emmett-techniek, Masterson methode, Reiki, inzet energetische methoden en/of middelen.

óf er is behoefte aan meer inzicht in de oorsprong van de (fysieke) blokkades. In dit geval maak ik gebruik van de lecherantenne en zal advies uitbrengen over mogelijk in te zetten (natuurlijke) middelen en/of maatregelen.

Spiegeltje spiegeltje....

Soms blijkt dat wat het dier laat zien, eigenlijk bij de eigenaar hoort. Het dier spiegelt letterlijk de thema's van de eigenaar. Dit kan zich uiten in gedrag maar ook fysiek. "Coaching op passende wijze voor je dier"

kan je hierbij inzichten geven.

Een Newbalance behandeling gaat uit van het geheel en van het hier en nu. Zo ontstaat een behandeling op passende wijze voor

dier-en-mens.

WhatsApp Image 2019-10-18 at 11.00.37 (1
Emmett
Invloed omgeving_edited.jpg
Faska_bewerkt.jpg

Sessie op passende wijze 

 voor je dier 

Als eigenaar heb je invloed op het zelfhelende vermogen van je dier, soms meer dan je denkt. Door mijn werk als energetisch therapeut voor 2-Olijf, krijg ik veel te maken met dieren die niet goed in hun vel zitten. Dit uit zich op verschillende niveaus, welke voor mij zichtbaar worden in een Newbalance sessie.

Geïntrigeerd door het feit dat wij als eigenaar (ouder) invloed hebben op de mate waarin een dier (kind) eigen verantwoording voor zijn gezondheid kan nemen (zie poster), ontstond coaching op passende wijze voor dieren.

De sessies zijn doorgaans een combinatie van dierentolken, een (spiegel)opstelling en een stukje coaching.

Het blijft fascinerend wat wij mensen mogen leren van dieren!

Emmett-therapie

Emmett-therapie is een van oorsprong Australische behandeling voor houding- verbetering voor mens en dier.

Met de Emmett-techniek maak je dankbaar gebruik van het oer-celgeheugen van het lijf en de natuurlijke neiging tot correctie. Het is slechts een kwestie van “herinneren”.

Een Emmett therapeut geeft een directe impuls aan het omhullende bindweefsel (fascie) op spier(groepen), lymfe en zenuwen, in plaats van rechtstreeks te werken op een spier of wervel. Het zenuwstelsel stuurt de stimulatie van de fascie naar de hersenen en een hernieuwde verbinding ontstaat. 

Een lichaam heeft het vermogen om zich in enkele seconden aan te passen naar de nieuwe situatie. Spieren ontspannen, de fascie herinnert en verenigt, het lijf corrigeert en de betere houding verschijnt.    

 

Gezondheid van je dier:

Iedere eigenaar wilt graag dat zijn dier onbelemmerd kan liggen, rennen en spelen. Daarom is het goed om regelmatig eens kritische naar je hond te kijken: 

Is de vacht mooi zacht en regelmatig?

Lopen de voor -en achterbenen recht en regelmatig?

Kan hij makkelijk een spelboog maken?

Maakt hij geen hinkeltje tijdens het rennen?

Staat het hoofd mooi recht?

Zijn de achterbenen even sterk bespierd?

Mag je de hond overal aaien?

Krabt de hond veel? Stress, jeuk of pijn?

Reageert de hond enthousiast bij uitlaten?

Is het tuig nog passend?

Is er sprake van verminderde prestatie?

Tijdens de behandeling observeren we de hond bij het lopen, bespreken we wat jou opvalt als eigenaar en wordt er een bodyscan gemaakt van de blokkades op fysiek en energetisch niveau. Hierna worden de Emmett- punten geactiveerd. Sommige honden zijn heel bang op een andere locatie, in dat geval is het mogelijk om thuis af te spreken, dit is vaak prettiger voor de hond (en eigenaar).

Locatie in overleg:

Hondenschool De Snuffeltuin, Made

Hondenschool N&N Dogtrainers, Nieuwendijk

Anders...